Op deze pagina vind je informatie over het initiatief van Bpart, Tree company en De Wakkere Burger, met steun van de Vlaamse overheid, om de begroting van lokale overheden in Vlaanderen transparant te maken.

Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje op de pagina met ‘veelgestelde vragen’.

Waarom “Je Gemeente Telt”?

“Waar gaan mijn belastingen naartoe?”, is een vraag die veel mensen zich stellen. Tijdens het zoeken naar een antwoord ontstaat vaak een discussie. De ene zegt dat we te veel betalen, de andere zegt dat er met de geïnde belastingen best wel veel gebeurt. Je Gemeente Telt biedt geen antwoord op deze vraag, maar laat je zelf oordelen.

Met het platform maken we het budget makkelijk toegankelijk. We geloven immers dat iedereen vlot toegang moet hebben tot informatie over het budget van zijn of haar gemeente of stad! Daarnaast kan je ook jouw gemeente vergelijken met gelijkaardige steden of gemeenten. Zo begrijp je beter waar jouw lokaal bestuur wel of niet op focust!

Duiding geven bij jouw gemeente of stad op Je Gemeente Telt?

Als lokaal bestuur kan je toelichting geven bij jouw begroting of projecten publiceren die impact hebben op het lokale budget. Hierdoor bied je je inwoners een beter en transparanter inzicht op de begroting. Dit kan via "Je Gemeente Telt +" of "JGT+".

Ontdek hoe je JGT+ activeert, of neem contact op met ons om de mogelijkheden van Je Gemeente Telt te bespreken.

Veelgestelde vragen over Je Gemeente Telt

Meer weten over enkele basisbegrippen, of benieuwd waar de data vandaan komt? De 'veelgestelde vragen' pagina biedt hier een antwoord op.