Je Gemeente Telt is een initiatief van Tree company, Bpart en De Wakkere Burger vzw, met steun van de Vlaamse overheid. De ontwikkeling werd tevens ondersteund door de Universiteit Antwerpen en Het Nieuwsblad.

Tree company is gespecialiseerd in het begeleiden van online participatietrajecten en het opzetten van online tools voor maatschappelijke projecten. De Wakkere Burger vzw is een sociaal-culturele organisatie die zich inzet voor burgerparticipatie en (lokale) democratie in Vlaanderen. Bpart is de software partner en ontwikkelt producten en applicaties voor de online democratie.

Daarnaast wordt Je Gemeente Telt inhoudelijk ondersteund door de Universiteit Antwerpen. Zij doet onderzoek naar de impact van de financieringsstromen op lokale beleidskeuzes. Het Nieuwsblad levert de expertise op het vlak van lokale journalistiek. Zo kan je de begrotingsgegevens koppelen aan het lokale nieuws uit jouw gemeente.

Ten slotte bedanken we graag de 7 pilootgemeenten om het project mee mogelijk te maken, Eeklo, Mechelen, Sint-Niklaas, Oud Turnhout, Scherpenheuvel-Zichem, Diksmuide en Wevelgem, en de tweedejaars toegepaste informatica (2017-2018) van de Karel De Grote hogeschool voor het mee ontwikkelen van de eerste prototypes.